Regels en richtlijnen

VEILIGHEID- HYGIËNEREGELS VOOR ALLE BEZOEKERS

• Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor alle bezoekers!;
  • Vermijd drukte;
  • Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten);
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
  • Schud geen handen.

AANVULLENDE REGELS TIJDENS TRAININGEN EN WEDSTRIJDEN

• Op hetzelfde moment mogen maximaal 250 bezoekers op het sportpark aanwezig zijn.
  • Het aantal voetballers en begeleiders mag niet groter zijn dan noodzakelijk is voor de voetbalactiviteit: Trainingen en (oefen) wedstrijden.
  • De aanvangstijden van de trainingen zijn verspreid om zoveel mogelijk drukte bij het aankomen en vertrekken te voorkomen.Voorafgaand, tijdens de rustmomenten en na afloop van het voetballen dienen de spelers (> 18 jaar) wél 1,5 meter afstand van elkaar te houden; dit geldt dan onder andere op het veld, in de kleedkamer en in de kantine.
  • Tijdens de sportmomenten dient, waar mogelijk 1,5 meter, afstand gehouden te worden, maar als dat een normale sportbeoefening in de weg staat mag de 1,5 meter tijdelijk losgelaten worden.
  • Buiten de normale en noodzakelijke sport gerelateerde contactmomenten dient er geen fysiek contact te zijn, zoals bijvoorbeeld bij het vieren van een overwinning en/of doelpunten of tijdens een wissel.Trainers, begeleiders, vrijwilligers en wissels onderling houden onderling 1,5m afstand, ook in de dug-out.
  • Toeschouwers houden onderling 1,5m afstand.
  • De kleedkamers zijn geopend, maar kom zoveel mogelijk omgekleed op het sportpark.
  • Spelers mogen niet uit dezelfde bidon/fles drinken. Neem een eigen bidon/fles mee vanuit huis.
  • In de kleedkamer moet iedereen boven de 18 jaar 1,5m afstand houden. Houd rekening met het aantal personen dat tegelijkertijd in de kleedkamer aanwezig kan zijn. Teambesprekingen met het volledige team in 1 kleedkamer zijn daarom niet toegestaan.
  • Trainers, leiders, vrijwilligers en bestuursleden zien toe op de naleving van alle regels en spreken mensen aan wanneer de regels niet opgevolgd worden.
  • Het rijksbeleid is dat iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op doet in de auto in het geval er personen uit meerdere huishoudens in 1 auto zitten.
  • Kijk in het geval van een uitwedstrijd op de website van de tegenstander wat de regels op hun sportpark zijn. Sommige kantines zijn gesloten en op andere sportparken is publiek soms niet welkom. Voorkom teleurstelling door dat van tevoren uit te zoeken.

AANVULLENDE REGELS IN DE KANTINE

• Maximaal mogen er 25 bezoekers tegelijkertijd in de kantine aanwezig zijn.
  • Volg de pijlen met de looprichting.
  • Plaatsnemen mag aan de tafels en stoelen die zijn opgesteld. Verplaatst deze niet!
  • Aan de bar zijn geen zit- of staplaatsen in gebruik.
  • Laat bestellingen zoveel mogelijk door 1 persoon aan het bestelluik of de bar doen.
  • Betaal zoveel mogelijk met pin/contactloos. Liever niet met contant geld i.v.m. hygiëne.
  • Volg de instructies van de vrijwilligers in de kantine op.